Τουρκική δοκιμή όπλου από UCAV Akinci με βίντεο που δείχνει ως στόχο τα νησιά & τον ελληνικό Στόλο

Βίντεο: Ψυχολογικός πόλεμος από τη Τουρκία κλιμακώνει την ένταση

To νέο τουρκικό UCAV Akinci εξομοίωσε επίθεση αέρος εδάφους στο σύμπλεγμα της Μεγίστης και στα πλοία του ελληνικού Στόλου, σε ελάχιστη απόσταση από τα νησιά εκτοξεύοντας επιτυχώς ένα κατευθυνόμενο με συλλογή λέιζερ, όπλο, το LGK-82 της Aselsan.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση «Τα UCAV μας είναι πολύ πιο ισχυρά πλέον και αποτελούν δύναμη αποτροπής. Το κιτ διεύθυνσης με λέιζερ της Aselsan θα αλλάξει το τοπίο καθώς θα μπορεί να πλήττει στόχους με εξαιρετική ακρίβεια».

Το UCAV απογειώθηκε από την βάση του Κορλού και άφησε το κατευθυνόμενο όπλο και έπληξε τον στόχο, ενώ πετούσε σε απόσταση 30.000 ποδών.

Δείτε το πρώτο βίντεο που δείχνει νησί να είναι ο στόχος και τον χάρτη που επίσης δείχνει νησί ως στόχο.

Με το κιτ της Aselsan συμβατικές βόμβες των 500 και των 2,000 λιβρών μετατρέπονται σε κατευθυνόμενα όπλα με ακτίνα δράσης που κυμαίνεται από τα 40 μέχρι τα 70 χλμ.

Το όπλο είναι εντελώς «αθόρυβο» και με χαμηλό ίχνος. Το δε φορτίο του UCAV Akinci μπορεί να είναι οκτώ βόμβες των 500 λιβρών ή δύο των 2.000 για ενισχυμένους στόχους και καταφύγια.

Εκτός βέβαια από το ότι μπορεί να μεταφέρει και πυραύλους cruise SOM και μια πλειάδα άλλων όπλων.

Το ότι έκαναν αυτή την δοκιμή την δεδομένη στιγμή και σε τόση μικρή απόσταση από τα ελληνικά νησιά, κάτι λέει, σίγουρα…

 

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV