Οι Τούρκοι ολοκλήρωσαν τις δοκιμές στο μη-επανδρωμένο ταχύπλοο σκάφος Ulaq

Τα τουρκικά ναυπηγεία ARES και η Meteksan ανακοίνωσαν ότι ολοκλήρωσαν με επιτυχία τις δοκιμές θαλάσσης του ένοπλου μη-επανδρωμένου ταχύπλοου σκάφος Ulaq, με τηλεχειριζόμενο πύργο και πολυβόλο των 12,7 χιλιοστών.

Είχε προηγηθεί, το 2021, η επιτυχημένη δοκιμαστική βολή ρουκετών Cirit, μέγιστου βεληνεκούς 8 χιλιομέτρων, και αντιαρματικών βλημάτων L-UMTAS, μέγιστου βεληνεκούς 8 χιλιομέτρων και σύστημα καθοδήγησης λέιζερ. Το Ulaq έχει μήκος 11 μέτρα και επιτυγχάνει μέγιστη ταχύτητα 35 κόμβους (65 χιλιόμετρα την ώρα).

Η μέγιστη εμβέλεια του είναι 400 χιλιόμετρα περίπου. Το σκάφος σχεδιάστηκε για αποστολές συλλογής πληροφοριών, αναγνώρισης, περιπολίας και επιτήρησης, συνοδείας, προσβολής με πυρά και ηλεκτρονικού πολέμου, καθώς ενσωματώνει και σύστημα ηλεκτρονικών παρεμβολών.

Μπορεί να επιχειρεί ελεγχόμενο είτε από σταθμό στο έδαφος, είτε από μητρικό πλοίο.

Επίσης έχει προγραμματιστεί η ανάπτυξη μιας έκδοσης ανθυποβρυχιακού πολέμου με ελαφρές τορπίλες των 324 χιλιοστών, ναρκοπολέμου και έκδοσης με βλήματα κατά πλοίων Atmaca.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV