Βίντεο: Παράνομοι μετανάστες στον Έβρο και η τουρκική Στρατοχωροφυλακή δεν τους «βλέπει»

Τα «στραβά μάτια» κάνουν Τούρκοι στρατοχωροφύλακες σε ομάδα παράνομων μεταναστών που – όπως έχει καταγράψει κάμερα και αποκάλυψε το ΟΡΕΝ – κινούνται παράλληλα με το ποτάμι, ψάχνοντας πέρασμα για τα ελληνικά σύνορα.

Οι περιπολίες των Ελλήνων συνοριοφυλάκων συνεχίζονται 24 ώρες το 24ωρο για να αποτρέψουν τα παράνομα κυκλώματα διακινητών, ενώ βασική ασπίδα από την πλευρά της Ελλάδας αποτελούν οι κάμερες που έχουν τοποθετηθεί κατά μήκος του ποταμού Έβρου και τα δύο επιχειρησιακά κέντρα που έχουν στηθεί στην περιοχή.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου, στο βίντεο Τούρκοι στρατοχωροφύλακες σχεδόν επιτρέπουν τη δίοδο σε μετανάστες που ψάχνουν να βρουν τις διαδρομές για να περάσουν το ποτάμι. Όπως φαίνεται στο βίντεο, το οποίο κατέγραψε τις εικόνες πριν από δύο ημέρες, το όχημα των Τούρκων περνά ακριβώς δίπλα από μετανάστες και τους προσπερνά σαν να μη συμβαίνει τίποτα.

Ακόμη και αυτή την εποχή που είναι άσχημες οι καιρικές συνθήκες στον Έβρο, οι διακινητές ψάχνουν να περάσουν παράτυπα μετανάστες στην Ελλάδα, για αυτό άλλωστε και έχουν αυξηθεί κατά πολύ οι περιπολίες των Ελλήνων συνοριοφυλάκων

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV