«Συνελήφθη ο Σεντάτ Πεκέρ» μετέδωσε το Al Jajeera αλλά μετά απέσυρε την είδηση

O Toύρκος αρχιμαφιόζος Σεντάτ Πεκέρ ο οποίος αναρτούσε συνεχώς βίντεο από τα ΗΑΕ κατά της κυβέρνησης Ερντογάν για να αναδείξει υποθέσεις διαφθοράς, υποτίθεται ότι είχε συλληφθεί  από τις αρχές των Εμιράτων ή από πράκτορες της ΜΙΤ και πιθανότατα θα εκδοθεί την Τουρκία, όπως μετέδωσε το Al Jazeera, αλλά η είδηση αποσύρθηκε, χωρίς να υπάρχει επιβεβαίωση ή διάψευση.

 

Σύμφωνα  με την Cumhuriyet «Η εξέλιξη αυτή φαινόταν στον ορίζοντα, όταν ο πρίγκιπας διάδοχος του Άμπου Ντάμπι Σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν, συναντήθηκε με τον Ερντογάν στην Άγκυρα τον περασμένο μήνα, υπογράφοντας πολλές συμφωνίες, που περιλάμβαναν επενδύσεις πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων». 

H είδηση της σύλληψης του Πεκέρ μεταδόθηκε κατά την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Κατάρ. Επίσημη αντίδραση από την Τουρκία δεν υπάρχει ακόμη, όπως και δεν υπάρχει επιβεβαίωση. 

Το defencenet.gr έγκαιρα είχε προβλέψει την εξέλιξη αυτή

«Από τις αρχές του 2021, ο Sedat Peker, αφεντικό της τουρκικής μαφίας, έχει γίνει παράγοντας (ναι, είναι αλήθεια) στις σχέσεις Τουρκίας-ΗΑΕ. 

Ο αρχηγός μιας εγκληματικής οργάνωσης άρχισε να δημοσιεύει βίντεο στα οποία στόχευε τους κυβερνητικούς αξιωματούχους του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του Ερντογάν, ιδιαίτερα τον υπουργό Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, στο YouTube.

Έκανε αυτές τις εκπομπές από τα ΗΑΕ!

Για το λόγο αυτό, θεωρήθηκε ότι η τελευταία προσέγγιση χτίστηκε μόνο στον άξονα της παύσης των μεταδόσεων του Πεκέρ του Άμπου Ντάμπι, ενώ η Τουρκία έκοψε τη στήριξή της στους Αδελφούς Μουσουλμάνους.

Αφού η Τουρκία περιόρισε τις εκπομπές της Αδελφότητας από την Κωνσταντινούπολη στον Αραβικό Κόσμο, η διοίκηση των ΗΑΕ περιόρισε επίσης τις εκπομπές του Πέκερ στο YouTube και διασφάλισε ότι δεν στόχευε τον Ερντογάν στο Twitter.»

 

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV