Ένας Ρώσος στρατιώτης, οπλισμένος με το βαρύ πολυβόλο PKM διαμετρήματος 7,62 χιλ., ξαπλωμένος στο έδαφος και κρυμμένος κοντά στα δέντρα, εντόπισε ένα ουκρανικό σύστημα S-300, το οποίο φαινόταν να παρακολουθεί εναέριους στόχους της Ουκρανίας.

Άνοιξε πυρ και έπληξε τα εμπορευματοκιβώτια (κοντέινερ) των πυραύλων, τα οποία εξερράγησαν ταυτόχρονα, απελευθερώνοντας θραύσματα που κατέστρεψαν τα πάντα στον περίγυρο.

Το βίντεο δεν είναι τωρινό, αλλά γυρίστηκε τον Ιούλιο του 2022, κατά τους πρώτους μήνες του πολέμου, ωστόσο έρχεται πάλι στο φως της δημοσιότητας, τις τελευταίες ημέρες.

Ο πόλεμος τότε ήταν εντελώς διαφορετικός, καθώς δεν υπήρχε ακόμα η εκτεταμένη χρήση drones όπως γίνεται τώρα.

Είναι επίσης μία εποχή όπου ακόμα οι Ουκρανοί χρησιμοποιούσαν α/α συστήματα S-300, καθώς τα παραλάμβαναν από χώρες που κάποτε ανήκαν στο σοβιετικό μπλοκ και τώρα είναι μέλη του ΝΑΤΟ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ