Τουρκία: Διώκουν ποινικά 271 διαχειριστές social media επειδή καλούσαν τον κόσμο να διαδηλώσει

Μετά την τραγική πτώση της τουρκικής λίρας έναντι του δολαρίου, ορισμένοι διαχειριστές σελίδων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάλεσαν τους πολίτες να διαμαρτυρηθούν στους δρόμους χθες το βράδυ και η κυβέρνηση Ερντογάν προχωρά στην ποινική τους δίωξη για να τους «φιμώσει».

Η Γενική Διεύθυνση Ασφάλειας ξεκίνησε έρευνα για 271 λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που ήταν αποφασισμένοι να ξεσηκώσουν το κοινό.

Η Τουρκία γνώρισε μια από τις ιστορικές μέρες από πλευράς  της οικονομίας την προηγούμενη μέρα.

 Το δολάριο, που άρχισε να ανεβαίνει το πρωί, έσπασε ιστορικό ρεκόρ ανεβαίνοντας πάνω από το 13. Μετά τη ραγδαία άνοδο του δολαρίου, ορισμένοι λογαριασμοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που μετέτρεψαν αυτή την κατάσταση σε ευκαιρία, κάλεσαν τους πολίτες στους δρόμους.

«Έχουν ληφθεί οι απαραίτητες νομικές ενέργειες κατά των ατόμων που εντοπίστηκαν μετά τη διεξαγωγή έρευνας σε 271 λογαριασμούς που θεωρείται ότι έχουν κοινό χειρισμό με  παραπληροφοριακό περιεχόμενο, καθώς και περιεχόμενο που υποκινεί τον κόσμο σε μίσος και εχθρότητα χειραγωγώντας τις διακυμάνσεις των συναλλαγματικών ισοτιμιών και καλούσε τον κόσμο στους δρόμους να διαμαρτυρηθεί με βία», αναφέρει η ανακοίνωση της αστυνομίας.

 

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV