Η τουρκική Roketsan θα αναπτύξει ελαφριές τορπίλες για μη επανδρωμένα συστήματα

Η Roketsan ανακοίνωσε ότι μετά την ανάπτυξη των τορπιλών AKYA (των 533 χιλιοστών) και ORKA (των 324 χιλιοστών) θα αναπτύξει και μια πολύ ελαφριά τορπίλη για χρήση από μη-επανδρωμένα συστήματα, επιφανείας και υποβρύχια.

Η ανάπτυξη της νέας τορπίλης θα γίνει με ίδια μέσα. Η ΑΚΥΑ αναμένεται να παραδοθεί φέτος, ενώ η ORKA το 2023. Για το χρονοδιάγραμμα ανάπτυξης της νέας τορπίλης δεν δόθηκαν λεπτομέρειες. Σύμφωνα με τη Roketsan η διεθνή αγορά πολύ ελαφρών τορπιλών έχει πολύ μεγάλες προοπτικές καθώς τα μη-επανδρωμένα σκάφη μπορούν να ενσωματώσουν μεγάλο αριθμό πολύ ελαφρών τορπιλών.

Πολλά μη-επανδρωμένα σκάφη μαζί (σμήνος) θα μπορούν να εκτελούν ανθυποβρυχιακές επιθέσεις μαζικά (κορεσμού) ή να περιπολούν μια περιοχή σε αποστολή άρνησης πρόσβασης της από τον εχθρό.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV