Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, συναντήθηκε την Παρασκευή με τον Νοτιοκορεάτη ομόλογό του στη Σεούλ  και συζήτησαν για τους διμερείς δεσμούς (οικονομικούς και αμυντικούς) των δύο χωρών.

Ο Τσαβούσογλου περιγράφοντας τη Νότια Κορέα ως ένα «σημαντικό εταίρο» της Τουρκίας, ανέφερε ότι ο Νοτιοκορεάτης υπουργός αμυντικών προμηθειών υπέγραψε έγγραφο με τον Τούρκο ομόλογό του στο οποίο περιλαμβάνεται η έγκριση της πώλησης ενός ολοκληρωμένου πακέτου για τα άρματα μάχης Altay.

Σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις το πακέτο περιλαμβάνει την πώληση του νοτιοκορεατικού κινητήρα των 1.500 ίππων Doosan DV27K για το τουρκικό άρμα μάχης.

Όπως ανέφερε Τούρκος αξιωματούχος, η Νότια Κορέα γίνεται η τρίτη χώρα μετά τις ΗΠΑ και την Γερμανία, όπου παράγει εγχώρια κινητήρα των 1.500 ίππων.

Βέβαια δεν διευκρινίστηκε εάν ο Doosan DV27K, απλά θα παραγγελθεί από την Τουρκία ή θα γίνει παραγωγή του κατόπιν αδείας από τουρκικές εταιρείες.

Ο νοτιοκορεατικός κινητήρας χρησιμοποιεί πάντως γερμανικό σύστημα μετάδοσης κίνησης RENK, αλλά δεν αναμένεται κάποια απαγόρευση πώλησής του στην Τουρκία.

   

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ