Το τουρκικό ΤΟΜΑ Tulpar δοκιμάζει το Καζακστάν (βίντεο)

Μετά το τουρκικής κατασκευής 8Χ8 τεθωρακισμένο όχημα μάχης Arma και το τηλεχειριζόμενο οπλικό σύστημα Nefer, το υπουργείο άμυνας του Καζακστάν ξεκίνησε τις δοκιμές του τεθωρακισμένου οχήματος μάχης (ΤΟΜΑ) Tulpar.

Το ΤΟΜΑ φέρει μια νέα έκδοση του τηλεχειριζόμενου πύργου Mizrak-30 εκτός από έναν οχτακύλινδρο (V8) υδρόψυκτο κινητήρα ντίζελ 15.7 λίτρων με υπερπλήρωση που αποδίδει 810 ίππους και είναι συζευγμένος με κιβώτιο αυτόματης μετάδοσης κίνησης. Η ανάρτηση διατίθεται με υδραυλικούς αποσβεστήρες κραδασμών και μπορεί να μεταφέρει μέχρι 45 τόνους. Η ανώτατη ταχύτητα του Tulpar είναι 70 χιλιόμετρα ανά ώρα (ΧΑΩ) και η οικονομική αυτονομία του είναι 600 χλμ.

Το Otokar Tulpar, στην βασική του έκδοση, διαθέτει το σύστημα πύργου Mizrak-U που είναι οπλισμένο με ένα, διπλής τροφοδοσίας, πυροβόλο 30 χλστ και ένα πολυβόλο 7,62 χλστ. Ο πύργος Mizrak μπορεί να δεχθεί τους αντιαρματικούς πυραύλους Umtas. Στην βασική του μορφή, το Tulpar προσφέρει προστασία από πυρά μικρών όπλων (STANAG 4569 Level 2), αλλά επίσης μπορεί να αναβαθμιστεί με σύνθετη θωράκιση που παρέχει προστασία από βλήματα 25 χλστ (STANAG 4569 Level 5). 

 

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV