Ρ.Τ.Ερντογάν: «Οι απευθείας επαφές μας με τον Κυριάκος Μητσοτάκη θα πυκνώσουν στο μέλλον» (βίντεο)

Ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, μετά την πρόσφατη συνάντησή με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στις Βρυξέλλες, έλανε γνωστό πως οι απευθείας επαφές τους θα «πυκνώσουν στο μέλλον».

Επιλέγοντας διαφορετική ρητορική απέναντι στη χώρα μας, σε σχέση με τον υπουργό Εξωτερικών Mεβλούτ Τσαβούσογλου, ο Ερντογάν ρίχνει γέφυρες επικοινωνίες όχι μόνο με Αθήνα, αλλά επίσης με την Ουάσιγκτον και το Παρίσι που επίσης υπάρχουν πολλά προβλήματα στις μεταξύ τους σχέσεις.

Με δηλώσεις του την Δευτέρα ο Τούρκος πρόεδρος, έκανε γνωστό πως με τον πρωθυπουργό Κυριάκο αποφασίστηκε να πυκνώσουν τις απευθείας επαφές τους στο μέλλον. Το ίδιο δήλωσε και για τον Αμερικανό και Γάλλο πρόεδρο Τζον Μπάϊντεν και Εμμανουέλ Μακρόν αντίστοιχα.

Δήλωσε συγκεκριμένα ο Ερντογάν: «Στις 14 Ιουνίου, την Ημέρα της Συνόδου Κορυφής, συναντηθήκαμε με τον Γάλλο Πρόεδρο κύριο Μακρόν, τον Πρωθυπουργό της Βρετανίας κύριο κύριο Τζόνσον, τον Ισπανό Πρωθυπουργό κύριο Σάντσεζ, τον Ολλανδό Πρωθυπουργό κύριο Ρούτ, τον Έλληνα Πρωθυπουργό κύριο Μητσοτάκη και τον Πρόεδρο των ΗΠΑ κύριο Μπάιντεν. Καταρχήν επιθυμώ να πω ότι όλες αυτές οι συνομιλίες πραγματοποιήθηκαν σε θετική και εποικοδομητική ατμόσφαιρα για τα μέρη. Ιδιαίτερα με τους κύριους Μακρόν, Μητσοτάκη και Μπάιντεν, αποφασίσαμε να πυκνώσουμε τις απευθείας επαφές μας»

Όσον αφορά τις συζητήσεις με τις ΗΠΑ και τον πρόεδρο Μπάϊντεν, ειδικά για το ακανθώδες θέμα των S-400, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε: «Τόσο στην κατ’ ιδίαν συνάντηση όσο και σε αυτήν των επιτρόπων μας, συμφωνήσαμε με τους ομολόγους μας από την Αμερική, πως όχι μόνο δεν υπάρχει θέμα το οποίο δεν μπορεί να ξεπεραστεί, αλλά το αντίθετο, τα πεδία συνεργασίας μας είναι πολύ περισσότερα και πιο επικερδή».

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV