Ιράκ: Τούρκοι βομβάρδισαν εκκλησία (φώτο)

Να σταματήσει άμεσα τους βομβαρδισμούς στο Ιράκ, μετά και την καταστροφή χριστιανικής εκκλησίας από μία νέα δολοφονική επιδρομή των τουρκικών αεροσκαφών στο ιρακινό Κουρδιστάν, καλεί η επιτροπή των ΗΠΑ για την προάσπιση της θρησκευτικής ελευθερίας παγκοσμίως, την Τουρκία. 

Στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter μάλιστα η USCIRF, η αμερικανική επιτροπή αναρτώντας το αυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία, επισύναψε και σχετικό άρθρο Κουρδικού μέσου (Rudaw) που περιγράφει τα τεκταινόμενα.

USCIRF Commissioner @nadinemaenza: “We are dismayed that a Turkish airstrike earlier today damaged a church in #Duhok, Iraq. The Turkish government must cease immediately & take all necessary precautions to avoid civilians & destroying houses of worship. https://t.co/Te1GuE6tWk

— USCIRF (@USCIRF) May 25, 2021

Ακολουθεί η μετάφραση του άρθρου:

Ερμπίλ, Περιοχή Ιρακινού Κουρδιστάν – Οι τουρκικές δυνάμεις βομβάρδισαν ένα χριστιανικό χωριό στην επαρχία Ντουκόκ τις πρώτες πρωινές ώρες την Τρίτη, καταστρέφοντας πολλά κτίρια, συμπεριλαμβανομένης της εκκλησίας του χωριού, όπως δήλωσαν οι ντόπιοι στο RUDAW.

«Ήταν περίπου στις 2:40 π.μ. όταν οι πύραυλοι χτύπησαν κοντά στο χωριό. Όπως μπορείτε να δείτε, βρίσκεται μόλις 100 μέτρα μακριά », είπε ο Dawoud Yukhanna, ένας χωρικός από τη Miska, στο Rudaw, προσθέτοντας ότι« οι άνθρωποι ήταν τρομοκρατημένοι »

«Δεν μπορούσαν να κοιμηθούν όλη τη νύχτα αφού άκουγαν τον δυνατό ήχο των βομβών».

Η Yukhanna είπε επίσης ότι τα παράθυρα της εκκλησίας και πολλά άλλα σπίτια στο χωριό ήταν σπασμένα από τον βομβαρδισμό.

Το Miska βρίσκεται στο Amedi, και απέχει περίπου 15 χιλιόμετρα από το Kesta και το Chalke – χωριά που εγκαταλείφθηκαν πρόσφατα λόγω τουρκικών αεροπορικών επιδρομών. Μόνο οκτώ οικογένειες επέστρεψαν για να ζήσουν στη Μίσκα.

Ο τουρκικός στρατός ξεκίνησε δύο στρατιωτικές επιχειρήσεις στις περιοχές Avashin, Basyan και Metina της επαρχίας Duhok στις 23 Απριλίου. Ο δηλωμένος στόχος τους είναι να απομακρύνουν τους μαχητές του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK) από αυτές τις περιοχές.

Το PKK είναι μια κουρδική ένοπλη ομάδα που αγωνίζεται για τα δικαιώματα των Κούρδων στην Τουρκία. Θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από την Άγκυρα που διεξάγει τακτικά στρατιωτικές επιχειρήσεις και στην περιοχή του Κουρδιστάν.

Οι συνεχιζόμενες συγκρούσεις μεταξύ του PKK και της Άγκυρας ώθησαν πολλούς να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Την Τρίτη, η Έντινε έγινε το τρίτο χωριό που εκκενώθηκε από τότε που η Τουρκία ξεκίνησε νέες επιχειρήσεις, με τις τελευταίες τέσσερις οικογένειες να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους.

Οι περισσότερες οικογένειες έχουν καταφύγει σε άλλες περιοχές.

Ένας 20χρονος άμαχος τραυματίστηκε στο χωριό Deshish την Τρίτη μετά την βομβαρδία της Τουρκίας σε μια κοντινή περιοχή. Μόνο τρεις οικογένειες παραμένουν στο χωριό.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV