Έκθεση αμερικανικού πρακτορείου: Οι μισθοί των μισθοφόρων των Τούρκων παρουσίασαν μεγάλη μείωση

Το αμερικανικό πρακτορείο ειδήσεων «Step» παρουσίασε μία έκθεση που αφορά τους μισθούς των μισθοφόρων των Τούρκων, που πολεμούν στη Λιβύη.

Η έκθεση ανέφερε στρατιωτικές πηγές που ανέφεραν ότι μειώθηκαν οι μισθοί του λεγόμενου «Εθνικού Στρατού» της συριακής αντιπολίτευσης και πιστών στην Άγκυρα που πολεμούν μαζί με τις τουρκικές δυνάμεις στη Λιβύη, υπό την καθοδήγηση της ηγεσίας της Τουρκίας.

Η έκθεση πρόσθεσε:

Η μείωση είναι αισθητή αφού από τις δύο χιλιάδες δολάρια έφθασε στα 500 δολάρια το μήνα.

 Υποδεικνύοντας ότι οι δύο χιλιάδες δολάρια που διατέθηκαν στους μισθοφόρους δεν αποκτήθηκαν  ποτέ από τους μισθοφόρους που πολέμησαν μαζί με τις τουρκικές δυνάμεις καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής τους στη Λιβύη.

Σύμφωνα με την έκθεση, μειώσεις γίνονται σε κάθε μισθοφόρο σε μηνιαία βάση, ξεκινώντας από $ 200 και φτάνοντας τα 1.000 $, σύμφωνα με την φατρία που ανήκει και τον αρχηγό της. Επισημαίνοντας ότι δεν είναι γνωστό εάν η απόφαση μείωσης των νέων μισθών περιλαμβάνει τους τελευταίους τρεις μήνες των οποίων οι μισθοί δεν έχουν φτάσει ακόμη, ή μπορεί  η μείωση να είναι από τις αρχές αυτού του μήνα.

Η έκθεση ανέφερε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη προετοιμασίες για τον τερματισμό του ζητήματος των μισθοφόρων στη Λιβύη, μετά την περίοδο του Eid al-Fitr, αφού θα ξεκινήσουν οι επιχειρήσεις απομάκρυνσης τους από τη χώρα, με στόχο να παραμείνει ένας μικρός αριθμός μισθοφόρων, που δεν θα υπερβαίνει τους 1000 από τους περίπου 5.000. 

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV