«Παράθυρο» για επίσκεψη του Μ.Τσαβούσογλου στη Ρωσία τον Μάιο - «Το σχεδιάζουμε»

Σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, εξετάζει να πραγματοποιήσει από κοινού με τον υπουργό Υγείας της χώρας Φαχρετίν Κόκα, επίσημη επίσκεψη στη Ρωσία ενδεχομένως τον Μάιο.

«Το σχεδιάζουμε, αλλά όταν οι αριθμοί (σ.σ. των κρουσμάτων κορωνοϊού) φθάσουν σε επίπεδα που θα μας επιτρέψουν το συζητήσουμε αυτό με τους Ρώσους ομολόγους μας. Ενδεχομένως τον Μάιο, μετά το Ραμαζάνι» δήλωσε συγκεκριμένα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

«Η Τουρκία μπορεί να προσφέρει τεστ κορωνοϊού και δωρεάν αγωγή στους τουρίστες»

Παράλληλα, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στη συνέντευξή του στο Sputnik, δήλωσε ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να προσφέρει τεστ κορωνοϊού στους τουρίστες κατά την αναχώρησή τους από τη χώρα, αλλά και δωρεάν θεραπευτική αγωγή σε περίπτωση που τα τεστ βγουν θετικά.

«Επίσης παρέχουμε PCR τεστ για τις χώρες, για τους τουρίστες που επιστρέφουν στις χώρες τους από την Τουρκία. Και όντως, πέρυσι παρείχαμε PCR τεστ σε κάθε Γερμανό τουρίστα που ήρθε στην Τουρκία, προτού επιστρέψει στη χώρα του. Και σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, οι τουρίστες λαμβάνουν δωρεάν αγωγή στην Τουρκία, όπου υπάρχει επίσης δωρεάν διαμονή» είπε ο ίδιος.

Επίσης, ανέφερε ότι η Τουρκία είναι ανοιχτή σε συζητήσεις για δωρεάν PCR τεστ σε επισκέπτες από τη Ρωσία.

«Είμαστε έτοιμοι, εάν η Ρωσία το ζητήσει. Έχουμε επάρκεια σε τεστ PCR. Τέτοια τεστ δεν είναι δωρεάν» ανέφερε συγκεκριμένα, ενώ σε ερώτηση για το εάν τα τεστ μπορούν να παρέχονται δωρεάν, ο ο ίδιος απάντησε ότι είναι «ένα θέμα υπό συζήτηση».

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV