Νεκρός Τούρκος πιλότος του ακροβατικού Σμήνους: Συντριβή F-5 κατά τη διάρκεια εκπαίδευσης

(Αρχικό κείμενο 14:54) Μαχητικό αεροσκάφος Northrop F-5 της μονάδας επιδείξεων της τουρκικής Αεροπορίας συνετρίβη στην κεντρική πόλη Ικόνιο, το απόγευμα της Τετάρτης.

Τη συντριβή του αεροπλάνου αλλά και την είδηση του θανάτου του πιλότου τoυ NF-5, επιβεβαίωσε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

«Αεροπλάνο που ανήκε στην τουρκική Πολεμική Αεροπορία, πραγματοποίησε εκπαιδευτική πτήση στην Κόνια, για άγνωστο λόγο, έπεσε στις 14.15. Έχει ξεκινήσει έρευνα» ανέφερε το τουρκικό υπ. Άμυνας, προσθέτοντας ότι ο πιλότος έχασε τη ζωή του στη συντριβή.

Πρόκειται για ένα ελαφρύ υπερηχητικό μαχητικό αεροσκάφος, σχεδιασμένο από την Αμερικανική Northrop στις αρχές της δεκαετίας του 1960.

Πλάνα από τουρκικά κανάλια δείχνουν ισχυρές μονάδες από ομάδες ασφαλείας να σπεύδουν στο σημείο μαζί με πολλά ασθενοφόρα και στρατιωτικά οχήματα.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος της πόλης της κεντρικής Τουρκίας, Ουγκούρ Ιμπραήμ Αλτάι, επιβεβαίωσε και εκείνος το αεροπορικό δυστύχημα ενώ μονάδες έρευνας και διάσωσης έφτασαν στο σημείο.

«Οι προσευχές μας είναι να μην υπάρχει νεκρός» είχε αναφέρει νωρίτερα μάλιστα, πριν έρθει η ανακοίνωση του τουρκικού υπ. Άμυνας για τον θάνατο του πιλότου.

 

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV