Τα δικά του ο Μ.Τσαβούσογλου: «Για τη μη λύση του Κυπριακού φταίνε οι Ελληνοκύπριοι»

Στις διαπραγματεύσεις στο Κραν Μοντάνα που οδήγησαν σε ναυάγιο το Κυπριακό, αναφέρθηκε ο Μεβλούτ Τσαβούσολγου.

Σε δηλώσεις του, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση για σύγκληση Ατυπης Πενταμερούς για το Κυπριακό στις 27-29 Απριλίου, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών υποστήριξε ότι για τη μη λύση του προβλήματος ευθύνεται η ελληνοκυπριακή πλευρά.

«Γιατί προτείναμε την πενταμερή σύσκεψη για το Κυπριακό; Είδαμε στο Κραν Μοντάνα πως διαπραγματευόμασταν εδώ και 50 χρόνια για τη λύση ομοσπονδίας, ωστόσο οι προσπάθειες απέτυχαν επειδή η ελληνική πλευρά δεν το ήθελε».

Σχολιάζοντας την επανέναρξη των συνομιλιών, ο κ. Τσαβούσογλου τόνισε: «Θα δούμε και το ενεργειακό ζήτημα, εκεί που λέμε πως πρέπει να υπάρξει δίκαιος διαμοιρασμός ανάμεσα στους Έλληνες και τους Τούρκους. Έπειτα, θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για μια μόνιμη λύση. Θα πάμε στη Γενεύη σαν Τουρκία και ΤΔΒΚ από τις 27 ως τις 29 Απριλίου και θα εκφέρουμε τις απόψεις μας πάνω σε αυτό το θέμα».

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV