Τουρκία: Σύλληψη 11 οπαδών του Φ.Γιουλέν που προσπαθούσαν να διαφύγουν στην Ελλάδα

Έντεκα Τούρκους πολίτες, μεταξύ των οποίων υπήρχαν αστυνομικοί, δάσκαλοι και στρατιωτικοί συνέλαβε η τουρκική αστυνομία την ώρα που επιχειρούσαν να διαφύγουν στην Ελλάδα με ταχύπλοο, αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ.

Όλοι τους φέρεται να είναι μέλη του FETÖ / PDY και οι συλλήψεις έγιναν στην περιοχή της Μαρμαρίδας στη Μούγλα, προστίθεται.  

Σύμφωνα με το τούρκικο δημοσίευμα:

«Στις 14 Ιανουαρίου, ένα άτομο κάλεσε την αστυνομία από τη γειτονιά  Γκοτζέκ της περιοχής Φετιγιέ της Μούγλας και ανέφερε ότι άτομα που αγόρασαν σκάφη Zodiac μπορούσαν να εμπλακούν σε εμπορία ανθρώπων.

Στη συνέχεια, ομάδες του τμήματος του λαθρεμπορίου και του οργανωμένου εγκλήματος της επαρχιακής αστυνομίας της Μούγλα έλαβαν δράση. Η αστυνομία, η οποία διαπίστωσε ότι οι ύποπτοι πήγαν προς την κωμόπόλη  Ντάτσα με το πλοίο που αγόρασαν, επικοινώνησαν με τη Διοίκηση της Ακτοφυλακής της Μαρμαρίδας και ανέφεραν την κατάσταση.

 Ενώ οι ομάδες ασφαλείας δούλευαν, ήρθε η δεύτερη ειδοποίηση. Ενημερώθηκε ότι οι ύποπτοι ήταν έξω από την επαρχία Μποζμπουρούν, 65 χιλιόμετρα από τη Μαρμαρίδα.

Η παρακολούθηση των ομάδων ξεκίνησε προς αυτή την κατεύθυνση. Ωστόσο, διαπιστώθηκε ότι οι ύποπτοι κατέφυγαν στον κόλπο της  Γεσίλοβας λόγω ξαφνικής καταιγίδας. Στη συνέχεια, η ακτοφυλακή και οι επαρχιακές αστυνομικές υπηρεσίες της Μούγλα οργάνωσαν κοινή επιχείρηση.

Πιάστηκαν 13 ύποπτοι στον κόλπο. Μεταφέρθηκαν στη Διοίκηση της Ομάδας της Μαρμαρίδας και από εκεί στο επαρχιακό τμήμα της Μούγλας.

Από την ανάκριση διαπιστώθηκε ότι προσπάθησαν να περάσουν στο νησί της Σύμης στην Ελλάδα.

Μαζί τους είχαν μεγάλα ποσά ξένου νομίσματος και φέρονται ως ύποπτοι για μέλη του FETÖ / PDY.

Όπως διαπιστώθηκε οι 11 ήταν μέλη του FETÖ / PDY, μεταξύ των οποίων μία μαία, δύο δάσκαλοι που απολύθηκαν, δύο αστυνομικοί και στρατιωτικοί. Ένας από τους υπόπτους  υποχρεώθηκε σε κατ’ οίκο περιορισμό ενώ στον άλλον δόθηκε επιπλέον περίοδος κράτησης για διαπίστωση των στοιχείων του.»

Πηγή

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV