Τουρκικά ΜΜΕ: Έρευνα σε βάρος πολιτών γιατί αποκάλεσαν τον Σ.Σοϊλού φαλακρό

Όπως αναφέρει εφημερίδα της τουρκικής αντιπολίτευσης ξεκίνησε έρευνα σε βάρος Τούρκων πολιτών γιατί αποκάλεσαν τον υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού φαλακρό.

Συγκεκριμένα το 2020 ξεκίνησε εναντίον του δικηγόρου Tugay Bek για το χαρακτηρισμό του υπουργού Εσωτερικών Σουλείμάν Σοϊλού ως «φαλακρού ατόμου». Ο Μπεκ κατηγορήθηκε για «προσβολή δημόσιου αξιωματούχου». Ωστόσο, ο εισαγγελέας είχε δηλώσει ότι δεν θα προχωρήσει περαιτέρω στην έρευνα.

Όμως ξεκίνησε μια περαιτέρω έρευνα εναντίον ενός από τους πελάτες του Bek για την αναφορά του Soylu ως φαλακρού, ανέφερε η Cumhuriyet. 

Αποκαλύπτεται ότι οι αναρτήσεις που κοινοποιήθηκαν στο #sensuskel (πάψε φαλακρέ άντρα!) βρέθηκαν στο στόχαστρο έρευνας από ένα τμήμα της Αστυνομίας υπό τον τίτλο «Virtual Patrol Activity», που συστάθηκε για την καταπολέμηση παράνομων πράξεων που διαπράττονται στο διαδίκτυο.

Η τουρκική αστυνομία εξουσιοδοτήθηκε το 2017 να διεξάγει έρευνα στον κυβερνοχώρο για την εξιχνίαση πιθανών εγκλημάτων, με το διάταγμα αριθ. 680, το οποίο θεσπίστηκε όταν η χώρα βρέθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

«Το γεγονός ότι ακόμη και το να αποκαλείς τον υπουργό Εσωτερικών «φαλακρό» αποτελεί αντικείμενο έρευνας στο παρόν στάδιο είναι μια σαφής ένδειξη για το πόσο έχουν περιοριστεί τα όρια της ελευθερίας της έκφρασης», δήλωσε ο Bek.

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV