Χ.Ακσόι: «Η Ελλάδα να σταματήσει να θέτει προϋποθέσεις και να καθίσει στο τραπέζι των διαβουλεύσεων»

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, εξακολουθεί να κατηγορεί την Αθήνα πως εκείνη δεν επιθυμεί διάλογο.

Μετά τις δηλώσεις του Νίκου Δένδια, το τουρκικό ΥΠΕΞ ανέφερε πως «οι κατηγορίες του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών και η απειλητική γλώσσα που χρησιμοποιεί εναντίον της χώρας μας στις πρόσφατες δηλώσεις του, δείχνουν και πάλι ότι η ελληνική πλευρά δεν επιθυμεί να επιλύσει τα ζητήματα με τη χώρα μας μέσω διαλόγου και διπλωματίας».

Ο Χαμί Ακσόι σχολίασε μάλιστα πως «δυστυχώς, τα εποικοδομητικά βήματα της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο από τον Αύγουστο και τα βήματα καλής θέλησης δεν βρήκαν ανταπόκριση».

​Ο Ακσόι συνέχισε την ίδια ρητορική αναφορικά με την Ανατολική Μεσόγειο, λέγοντας πως οι ενέργειες της Τουρκίας γίνονται «για να προστατευτούν τα δικαιώματα της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων από τα μαξιμαλιστικά αιτήματα της Ελλάδας στην περιοχή».

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ χαρακτήρισε «δικαιολογίες» την απάντηση της Ελλάδας για τις τουρκικές NAVTEX, επιμένοντας πως η Αθήνα απαντά με αυτόν τον τρόπο για να «ξεφύγουν από τον διάλογο».

«Η Ελλάδα πρέπει να καταλάβει πως δεν μπορεί να πετύχει κανένα αποτέλεσμα «χρησιμοποιώντας τη γλώσσα της απειλής και προσπαθώντας να πάρει την υποστήριξη της Ε.Ε. Πρέπει να σταματήσει να θέτει προϋποθέσεις και να καθίσει στο τραπέζι των διαβουλεύσεων το συντομότερο δυνατό», επέμεινε ο Ακσόι.

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV