«Αδύνατο να καταρριφθεί από τα ρωσικά α/α συστήματα το ΤΒ.2 Bayraktar» λένε οι Τούρκοι

Ο απίθανος λόγος που επικαλούνται

Σε έξαψη βρίσκονται οι Τούρκοι, με την απόδοση των UAV τους στον πόλεμο στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Σύμφωνα με τα όσα γράφουν τουρκικές ιστοσελίδες, τα ΤΒ.2 Bayraktar έχουν καταστρέψει μέχρι τώρα όπλα των Αρμενίων αξίας 1,5 δισ.$ και περί τα 40 ρωσικά α/α συστήματα, συμπεριλαμβανομένων από Α/Κ SHORADS έως και ραντάρ του συστήματος S-300.

Μάλιστα έχουν φτάσει σε σημείο να θεωρούν ότι το ΤΒ.2 Bayraktar είναι αδύνατο να καταρριφθεί από τα ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα!

Όπως αναφέρει ο Τούρκος αμυντικός αναλυτής Turan Oğuz στην εφημερίδα Yeni Şafak:

«Ο συνδυασμός Bayraktar και βλημάτων MAM-L δεν μπορεί να αναχαιτιστεί καθώς ξεπερνά τα όρια των ρωσικών α/α συστημάτων.

Για παράδειγμα  το σύστημα SHORADS  9K33 OSA (σ.σ. το οποίο διαθέτει και ο ΕΣ) 13 εκ των οποίων έχουν καταστραφεί δεν μπορεί να εγκλωβίσει στόχο που πετά λιγότερο από 350 χ.α.ω. έχει μέγιστο ύψος εμπλοκής τα 5 χλμ. και εμβέλεια τα 6,4 χλμ.

Το Bayraktar μπορεί να πετάξει ακόμη και λιγότερο από 130 χ.α.ω. μπορεί να εκτοξεύσει βλήματα από ύψος μεγαλύτερο των 5,5 χλμ. και η εμβέλεια του βλήματος ΜΑΜ είναι από 8 έως 14 χλμ.», λέει ο Oğuz.

Στο ερώτημα τι γίνεται με τα S-300 ο ίδιος αναφέρει ότι πάλι το σύστημα απορρίπτει όλους τους στόχους που πετούν με ταχύτητα μικρότερη των 180 χ.α.ω. οπότε και σε αυτή την περίπτωση το ΤΒ.2 μπορεί να πλησιάσει το S-300 χωρίς να θεωρηθεί απειλή.

 

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV