Σύμβουλος τουρκικού ΥΠΑΜ: «Τα πλοία του ΝΑΤΟ αν επιχειρήσουν να εισέλθουν θα μπουν σε ένα φέρετρο»

Αλαζονικές δηλώσεις έκανε ο Τούρκος καθηγητής, Δρ. Κασίν, σύμβουλος του ΥΠΑΜ. 

Όπως χαρακτηριστικά υποστήριξε αν τα πλοία του ΝΑΤΟ προσπαθήσουν να εισέλθουν στην Ανατολική Μεσόγειο τότε «θα μπουν σε ένα φέρετρο». 

«Τα πλοία του ΝΑΤΟ αν επιχειρήσουν να εισέλθουν στην περιοχή θα μπουν σε ένα φέρετρο, διότι δεν μπορεί κανείς να προχωρήσει περισσότερο στην Ανατολική Μεσόγειο. Σε αυτήν την περίπτωση, η ενεργειακή ασφάλεια της ΕΕ θα παραβιαστεί και θα έχουμε αδιέξοδο. Η Τουρκία είναι ένα μεγάλο και ισχυρό κράτος», δήλωσε ο ίδιος μεταξύ άλλων.

Τόνισε ειδικά ότι μια πιθανή στρατιωτική επέμβαση που θα διαταράξει το status quo στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, έχοντας ως αποτέλεσμα να χάσει η Ελλάδα τα νησιά της και την Κύπρο.

Ο Τούρκος ειδικός χρησιμοποίησε εκφράσεις που δηλώνουν ότι η Τουρκία είναι μια πολιτική και στρατιωτική δύναμη που δεν ανέχεται απειλές από κανέναν.

Ο Δρ. Casin συνέχισε : «η Τουρκία δεν είναι μόνη της στην ανατολική Μεσόγειο. Υπάρχουν σημαντικές σχέσεις με την Ιταλία και τη Μάλτα, ενώ η Άγκυρα θα συζητήσει την κατάσταση των Δωδεκανήσων με την Ιταλία».

Ο Δρ. Κασίν κάνοντας λόγο για παράνομες ενέργειες της Ελλάδας κατά του Τουρκικού πολεμικού ναυτικού που είναι μέλος του ΝΑΤΟ, τονίζει ότι όλα αυτά είναι αντίθετα με τον νόμο της θάλασσας.

«Οποιαδήποτε εχθρική στάση του ελληνικού ΠΝ απέναντι σε πολεμικά μας πλοίο θα έχει μια σκληρή απάντηση. Η Τουρκία δεν είναι πλέον ο ασθενής αλλά ο γιατρός του ΝΑΤΟ. Είναι επίσης ένας πολύ ισχυρός φύλακας της παγκόσμιας ειρήνης», τονίζει.

Επιπλέον ο ίδιος ζητά, από Αίγυπτο και Λίβανο να ξαναρχίσουν σταδιακά οι διαπραγματεύσεις με τη Συρία.

«Πράγματι, η Τουρκία άνοιξε αυτήν την πόρτα διαλόγου με την πρόσκληση για μια Μεσογειακή συνεννόηση. Ένα άλλο σημαντικό σημείο είναι ότι η Τουρκία πρέπει να ξεκινήσει αμέσως τις επιχειρήσεις σε Σύρτη και Τζούφρα στη Λιβύη. Δεδομένου ότι το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας έλαβε απόφαση σχετικά με αυτό, πρέπει να δράσουμε», τόνισε ο ίδιος.

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV