Τουρκικά μαχητικά F-16 προσγειώθηκαν στο Αζερμπαϊτζάν για την πραγματοποίηση ασκήσεων

Τουρκικά μαχητικά F-16 έχουν φτάσει στο Αζερμπαϊτζάν για να πάρουν μέρος στην άσκηση «Turaz Qartali-2020», το αζερικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την Παρασκευή.

Η άσκηση περιλαμβάνει τη συμμετοχή μαχητικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων και σενάριά της θα γίνουν στο κυρίως Αζερμπαϊτζάν και τον θύλακα του Ναχτσιβάν μέχρι τις 10 Αυγούστου.

Παράλληλα, η Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν προγραμματίζουν άσκηση μονάδων του στρατού ξηράς, με τη συμμετοχή τεθωρακισμένων, πυροβολικού και όλμων, που ξεκινά το Σάββατο 1 Αυγούστου και τελειώνει την Τετάρτη 5 Αυγούστου. Προηγήθηκε στις 29 Ιουλίου η μεταφορά επιθετικών ελικοπτέρων T129 με μεταγωγικό A400M στο Ναχτσιβάν.

Οι κοινές ασκήσεις Τουρκίας-Αζερμπαϊτζάν έρχονται λίγες εβδομάδες μετά από φονικές αψιμαχίες μεταξύ Αρμενίων και Αζέρων στις 12 Ιουλίου, στο ΒΔ Αζερμπαϊτζάν, που στοίχισαν τη ζωή σε 12 Αζέρους αξιωματικούς και στρατιώτες.

 

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV