ΗΠΑ: Ολοκληρώθηκαν οι αρχικές δοκιμές του αναβαθμισμένου UH-60V Black Hawk

Ο αμερικανικός Στρατός ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι αρχικές επιχειρησιακές δοκιμές του αναβαθμισμένου μεταφορικού ελικοπτέρου UH-60V Black Hawk.

Το UH-60V Black Hawk είναι εξέλιξη του UH-60L, αναβαθμισμένο με το ψηφιακό πιλοτήριο IAS (Integrated Avionics Suite) της Northrop Grumman.

Εκτός του νέου πιλοτηρίου το πακέτο αναβάθμισης UH-60V περιλαμβάνει και επέκταση της επιχειρησιακής ζωής του ελικοπτέρου κατά 10 χρόνια. Συνολικά ο αμερικανικός Στρατός σχεδιάζει να αναβαθμίσει πάνω από 700 UH-60L στο επίπεδο UH-60V. Να σημειωθεί ότι η έκδοση UH-60V βρίσκεται μεταξύ της UH-60L και της UH-60M που είναι μια ευρύτερη αναβάθμιση των UH-60L.

Τα UH-60M ενσωματώνουν βελτιωμένες έλικες, τους ισχυρότερους κινητήρες T700-GE-701D, μέγιστης ισχύος 2.000 ίππων, σύστημα μετάδοσης της κίνησης μεγαλύτερης αξιοπιστίας και ανθεκτικότητας, τον ολοκληρωμένο διαγνωστικό-διαχειριστικό ηλεκτρονικό υπολογιστή IVHMS (Integrated Vehicle Health Management System) και νέο πιλοτήριο, πλήρως ψηφιακό. Αναπτύχθηκε για να αντικαταστήσει τα UH-60A (η παραγωγή του UH-60M ξεκίνησε το 2006).

Βελτιωμένη έκδοση του UH-60M είναι η UH-60M Upgrade Black Hawk, η οποία ενσωματώνει το σύστημα κοινών ηλεκτρονικών συστημάτων CAAS (Common Avionics Architecture System).

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV