Σε υπηρεσία εντάσσεται το 2023 το νέο ισραηλινό άρμα μάχης Merkava Mk.5

Tα νέα άρματα μάχης παγκοσμίως δίνουν έμφαση στην ενεργητική αυτοπροστασία κάτι που αποδεικνύεται καίριο και στον πόλεμο στην Ουκρανία όπως και νωρίτερα στον πόλεμο του Ναγκόρνο Καραμπάχ.

To νέο ισραηλινό άρμα μάχης Merkava Mk.5 «Barak» θα ενταχθεί σε υπηρεσία εντός ενός έτους, μέχρι τις αρχές του 2023.

Σε σχέση με το Merkava Mk.4 θα ενσωματώνει βελτιωμένα συστήματα επίγνωσης της κατάστασης (κάμερες ημέρας ναι νύχτας με κάλυψη 360ο και κάσκες Iron Vision προσβολής δεδομένων για το πλήρωμα), βελτιωμένο ενεργητικό σύστημα αυτοπροστασίας Trophy, προηγμένους αισθητήρες που θα επιτρέπουν στο άρμα την πρόσκτηση στόχων ανεξάρτητα και σε μεγαλύτερες αποστάσεις, βελτιωμένες ικανότητες ηλεκτρονικού πολέμου, υπολογιστή με ικανότητα ταυτόχρονης εκτέλεσης πολλαπλών λειτουργιών, τεχνητή νοημοσύνη και βελτιωμένα σκοπευτικά για τον πυροβολητή και τον αρχηγό.

Πολλές από τις τεχνολογίες αυτές αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος «Carmel», ανάπτυξης ενός νέου τεθωρακισμένου οχήματος για τον Ισραηλινό Στρατό.

Το πρόγραμμα ανάπτυξης του Merkava Mk.5 «Barak» ξεκίνησε το 2018. Το Merkava Mk.5 Barak σχεδιάστηκε εξ αρχής για χρήση σε αντί-ανταρτικές επιχειρήσεις, εντός και εκτός αστικών περιοχών. Επίσης, το πλήρωμα θα έχει στη διάθεση του ένα ενσωματωμένο, ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό σύστημα, με δυνατότητα εκμάθησης του άρματος, μέσω προηγμένων εξομοιωτών εικονικής πραγματικότητας, με σενάρια οδήγησης, βολών, βλαβών, μεμονωμένων μαχών ή ολοκληρωμένων επιχειρήσεων.

Έτσι, κάθε αρχηγός θα μπορεί να εκπαιδεύει πλήρωμα του ανά πάσα στιγμή και σε κάθε χώρο.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV