Οι Φιλιππίνες παρέλαβαν τα πρώτα δύο τουρκικά ελικόπτερα Τ-129 ΑΤΑΚ

Τελικά, εδώ στην Ελλάδα η ελληνική κοινωνία τρώει πολύ «σανό» σε ότι αφορά την... υποβαθμισμένη Τουρκία.

Μία Τουρκία που εν μέσω της ουκρανικής κρίσης συνεχίζει να κάνει «μπίζνες» δισεκατομμυρίων ευρώ.

Η αεροπορία των Φιλιππίνων παρέλαβε τα δύο πρώτα από τα έξι τουρκικά επιθετικά ελικόπτερα ΑΤΑΚ που έχει παραγγείλει από την Turkish Aerospace Industries (TAI). Τα δύο ελικόπτερα βρίσκονται ήδη στην αεροπορική βάση Κλαρκ στην Μαμπαλακάτ των Φιλιππίνων.

Τα ελικόπτερα με τα ανταλλακτικά και άλλα απάρτια αφίχθησαν στις Φιλιπππίνες με δύο αεροσκάφη Airbus A400M, όπως ανέφερε Φιλιππινέζος ανώτερος αξιωματικός. Το ένα μετέφερε τα ελικόπτερα και το άλλο το υλικό. Οι Φιλιππινέζοι ευελπιστούν να εντάξουν τα ελικόπτερα σύντομα σε υπηρεσία.

“Τα Τ-129 πρέπει να περάσουν την απαραίτητη και υποχρεωτική διαδικασία αποδοχής που περιλαμβάνει ελέγχους και δοκιμαστικές πτήσεις. Πιθανόν να απαιτηθεί διάστημα 2 εβδομάδων”, ανέφερε ο ίδιος αξιωματικός. Τα τουρκικά Τ-129 ΑΤΑΚ βασίζονται στα Α129 Mangusta της Agusta-Westland. Η τιμή πώλησης εκάστου υπολογίζεται στα 50 εκ. δολάρια.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV