Αντιαρματικούς πυραύλους παρέδωσε η Βρετανία στην Ουκρανία

«Λάδι στη φωτιά» της κρίσης στην ανατολική Ευρώπη  ρίχνουν οι Βρετανοί με τις ενέργειές τους. Όπως έγινε γνωστό, 1000 αντιαρματικοί πύραυλοι έφτασαν από την Βρετανία στην Ουκρανία με στρατιωτικό μεταφορικό  αεροσκάφος της βρετανικής Αεροπορίας, C-17Α.

Στο παρασκήνιο όμως αυτής της ενέργειας, υπάρχει μία έντονη διπλωματική διαμάχη μεταξύ Ουκρανίας και Γερμανίας. Οι Ουκρανοί θεωρούν ότι οι Γερμανοί δεν επέτρεψαν στην βρετανική Αεροπορία να χρησιμοποιήσει τον εναέριο χώρο της Γερμανίας προκειμένου να γίνει η αποστολή. Αυτό προκύπτει και από την πορεία του μεταφορικού  αεροσκάφος της που χρησιμοποίησε τον εναέριο χώρο της Δανίας και της Πολωνίας, παρακάμπτοντας την Γερμανία.

Στρατιωτικές πηγές της Βρετανίας πάντως έλεγαν με νόημα ότι ουδέποτε ζήτησαν άδεια από την γερμανική πλευρά…

Οι Βρετανοί πάντως ισχυρίζονται πως τα συγκεκριμένα όπλα είναι καθαρά αμυντικού χαρακτήρα, καθώς πρόκειται για ελαφρούς Α/Τ πυραύλους με βεληνεκές μερικές εκατοντάδες μέτρα.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV