Νέα έκδοση του όλμου SPEAR των 120 χλστ από την Elbit Systems

Η ισραηλινή Εlbit Systems ανέπτυξε μια νέα έκδοση του όλμου της SPEAR των 120 χλστ. επί ελαφρού οχήματος Joint Light Tactical Vehicle (JLTV) της Oshkosh. Ο με λειτουργία οπισθοδρόμησης όλμος προσαρμόστηκε με επιτυχία στο ελαφρύ όχημα αποκτώντας νέα τακτική ευελιξία. Χάρη στο σύστημα οπισθοδρόμησης ο όλμος μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε τέτοιου είδους οχήματα.

Ο εν λόγω όλμος αποτελεί εξέλιξη του CARDOM, εκ των οποίων πάνω από 1.000 χρησιμοποιούνται από Ισραηλινούς και Αμερικανούς.

Ο όλμος SPEAR διαθέτει ηλεκτρονικά συστήματα σκόπευσης και εντοπισμού επιτυγχάνοντας πολύ υψηλό ρυθμό βολής και ακρίβεια. Μπορεί δε εύκολα να διασυνδεθεί με συστήματα C4I αποκτώντας πρόσβαση δεδομένων για τις φίλιες και εχθρικές δυνάμεις στην περιοχή δράσης.

Το σύστημα σκόπευσης αναλύει τα βαλλιστικά δεδομένα και το όπλο αυτόματα ορίζει ανύψωση και αζιμούθιο στα κατάλληλα δεδομένα ώστε να πλήξει τον στόχο. Όσον αφορά το JLTV, αποτελεί προϊόν ενός προγράμματος με σκοπό την αντικατάσταση των High Mobility Multipurpose Wheeled Vehicle (HMMWV). Το JLTV μπορεί να μεταφέρει μεγαλύτερο ωφέλιμο φορτίο και διαθέτει προηγμένα ηλεκτρονικά συστήματα, ενώ έχει αντοχή και στις νάρκες.

 

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV