Η ΛΙθουανία θα προμηθευτεί Carl Gustaf M4 από την σουηδική Saab

Όπως ανακοινώθηκε από τη σουηδική εταιρεία Saab, η κυβέρνηση της Λιθουανίας υπέγραψε συμβόλαιο για την προμήθεια αντιαρματικών εκτοξευτών πολλαπλών ρόλων Carl Gustaf M4, που περιλαμβάνει και προηγμένα πυρομαχικά. Η Λιθουανία γίνεται έτσι η τρίτη χώρα της Βαλτικής που αποκτά το σουηδικό όπλο μετά και την Εσθονία και τη Λετονία και εντάσσεται και αυτή στο σχήμα υποστήριξης του.

Η Λιθουανία έχει αποκτήσει το ΠΑΟ Carl Gustaf στις προηγούμενες εκδόσεις του Μ2 και Μ3 ήδη από τα μέσα της δεκαετίας του 1990 όταν παρέλαβε σχεδόν δωρεάν τους πρώτους εκτοξευτές στο πλαίσιο ενίσχυσης των νεαρών ενόπλων της δυνάμεων.

Με τη νέα έκδοση Μ4, ο στρατός της χώρας της Βαλτικής μπορεί να κάνει χρήση των νέας τεχνολογίας πυρομαχικών που το συνοδεύουν. Μόνο η συμφωνία απόκτησης προηγμένων πυρομαχικών υπολογίζεται σε 150 εκ. σουηδικές κορώνες (14,6 εκατ. ευρώ).

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV