Βοσνία-Ερζεγοβίνη: Τέσσερα ελικόπτερα Huey II θα παραλάβει εντός του 2021

Όπως ανακοίνωσε η αμερικανική Bell, εντός του 2021 η Βοσνία-Ερζεγοβίνη θα παραλάβει τέσσερα ελαφρά ελικόπτερα Huey II, που είναι μια αναβαθμισμένη έκδοση των UH-1H.

Η εκπαίδευση πιλότων και τεχνικών ολοκληρώθηκε τον περασμένο Ιούνιο. Σήμερα, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης επιχειρούν ελικόπτερα Mi-8T, Mi-8MTV, Gazelle και UH-1H.

Το κόστος του προγράμματος ανήλθε στα $ 38,5 εκατομμύρια, εκ των οποίων $ 34 διέθεσαν οι ΗΠΑ, μέσω δαπανών FMS (Foreign Military Sales), και τα υπόλοιπα κατέβαλε η Βοσνία-Ερζεγοβίνη.

Στο κόστος περιλαμβάνονται τα ελικόπτερα, η εκπαίδευση και η υποστήριξη. Στην έκδοση Huey II, τα ελικόπτερα ενσωματώνουν στοιχεία των ελικοπτέρων Bell-212 με αποτέλεσμα ένα οικονομικό πακέτο αναβάθμισης. Τα Huey II, σε σχέση με τα UH-1H, έχουν καλύτερες επιδόσεις και μικρότερο κόστος υποστήριξης.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV