Μόσχα: «Η τεθωρακισμένη πλατφόρμα Armata θα αντιμετωπίζει & χαμηλούς εναέριους στόχους»

Το πρόγραμμα ανάπτυξης της τεθωρακισμένη πλατφμόρμας μάχης επόμενης γενιάς τύπου Τ-14 Armata, αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2022.

Ρώσος αξιωματούχος μιλώντας στο ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS είπε πως η ετήσια έκθεση του Στρατού θα περιλαμβάνει το προηγμένο άρμα μάχης T-14, το όχημα μάχης πεζικού T-15 αλλά και το όχημα μεταφοράς προσωπικού T-16, τα οποία αναπτύσσονται βασισμένα στην τεθωρακισμένη πλατφόρμα επόμενης γενιάς Armata, οι δοκιμές της οποίας πρόκειται να ολοκληρωθούν το 2022.

Στη συνέχεια, πρόσθεσε πως τα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης πεζικού και μεταφοράς προσωπικού πρέπει να λειτουργούν στο πεδίο επιχειρήσεων ως «οχήματα μάχης πολλαπλών ρόλων» λέγοντας χαρακτηριστικά πως: «Τώρα [η πλατφόρμα Armata] δεν πρέπει μόνο να μεταφέρει προσωπικό και να το υποστηρίζει με πυρά σε μια μάχη, αλλά και να πολεμά εχθρικά τεθωρακισμένα οχήματα και χαμηλούς εναέριους στόχους [όπως drones ή ελικόπτερα]».

Ακόμα, τόνισε ότι τα ρωσικά τεθωρακισμένα οχήματα επόμενης γενιάς θα μπορούν να εκτελούν τις αποστολές τους εν κινήσει αλλά και σε αντίξοα περιβάλλοντα επιχειρήσεων, όπως λίμνες, ποτάμια και άλλες δύσβατες περιοχές.

Οι δηλώσεις αυτές επιβεβαιώνουν τα όσα είχε δηλώσει ο Υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σόιγκου τον περασμένο Μάρτιο, ο οποίος είχε ανακοινώσει ότι τα πρώτα τεθωρακισμένα τανκ τύπου T-14, τα οχήματα μάχης πεζικού T-15 και τα οχήματα μεταφοράς προσωπικού τύπου T-16, που όλα βασίζονται στην προηγμένη πλατφόρμα «Armata» θα ενταχθούν σε υπηρεσία μέσα στο 2022.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως η σειριακή παραγωγή όλων των ειδών οχημάτων της πλατφόρμας Armata θα ξεκινήσει μόλις ολοκληρωθούν οι τελικές δοκιμές.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV