Η GM Defense παρουσίασε την ένοπλη έκδοση του οχήματος μεταφοράς προσωπικού ISV

Στην «AUSA 2021» η GM Defence παρουσίασε μια ένοπλη έκδοση του νέου οχήματος μεταφοράς πεζικού του Αμερικανικού Στρατού ISV (Infantry Squad Vehicle). Στην έκδοση αυτή το όχημα μπορεί να μεταφέρει πέντε άτομα και ενσωματώνει ένα πολυβόλο των 7,62 χιλιοστών στην οροφή και ένα πολυβόλο των 5,56 χιλιοστών στην πόρτα του συνοδηγού.

Συνολικά ο Αμερικανικός Στρατός θέλει 2.065 οχήματα του τύπου μέχρι το 2028 (το πρώτο συμβόλαιο αφορά στην προμήθεια 649 οχημάτων, έναντι $ 190 εκατομμυρίων, οι παραλαβές έχουν ξεκινήσει). Τα οχήματα θα ενταχθούν στις Ταξιαρχίες Πεζικού (IBCT : Infantry Brigade Combat Team) και θα έχουν ως αποστολή την ταχεία ανάπτυξη Πεζικού στο πεδίο της μάχης, την διείσδυση στα μετόπισθεν και επιχειρήσεις προκάλυψης-προφυλακής.

Στην έκδοση μεταφοράς μπορούν να μεταφέρουν έως εννέα πλήρως εξοπλισμένους στρατιώτες και προμήθειες, ενώ μπορούν να μεταφερθούν από ελικόπτερα UH-60 BlackHawk (εξωτερικά) και CH-47 Chinook (εσωτερικά).

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV