Αυστραλία: Με AH-64E θα αντικαταστήσουν τα… Eurocopter Tiger

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι ενέκριναν την πώληση 29 επιθετικών ελικοπτέρων AH-64E Guardian Apache, έναντι  3,5 δισ. $ (με όπλα και υποστήριξη), δηλαδή  120,7 εκατομμύρια $ ανά ελικόπτερο.

Η επιλογή του AH-64E, έναντι του AH-1Z Viper, είχε ανακοινωθεί από την Αυστραλία στα μέσα του περασμένου Ιανουαρίου. Τα νέα ελικόπτερα θα αντικαταστήσουν τα 22 εν υπηρεσία EC-665 Tiger από το 2025 και μετά.

Να σημειωθεί ότι τα αυστραλιανά Tiger παραλήφθηκαν στο σύνολό  τους μόλις το 2011 και τώρα δέκα χρόνια μετά οι Αυστραλοί θέλουν να τα αντικαταστήσουν…

Από τα 29 AH-64E, τα 24 θα είναι επιχειρησιακά, ενώ πέντε θα χρησιμοποιηθούν στην εκπαίδευση. Τα όπλα που θα συνοδεύουν τα ελικόπτερα και έχει επιλέξει η Αυστραλία είναι τα αντιαρματικά βλήματα AGM-114R Hellfire και οι κατευθυνόμενες ρουκέτες APKWS ΙΙ των 70 χιλιοστών.

 

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV