Η Ρουμανία παρέλαβε 18 ρουκετοβόλα M-142 HIMARS

Δεκαοκτώ συστήματα πολλαπλής εκτόξευσης ρουκετών M-142 HIMARS κατέφθασαν στην Ρουμανία το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου και μεταφέρθηκαν στην 81η Μοίρα Πυροβολικού στο Focsani της Ανατολικής Ρουμανίας.

Το κόστος των 18 M-142 HIMARS ανήλθε στα $ 218 εκατομμυρίων (το σχετικό συμβόλαιο υπογράφηκε το 2018). Το κόστος περιλαμβάνει τους εκτοξευτές, πυρομαχικά M-31A1 Unitary GMLRS, M-30A1 Alternative Warhead GMLRS και τακτικά βλήματα εδάφους-εδάφους ATACMS, ανταλλακτικά, υλικά και υπηρεσίες υποστήριξης και εκπαίδευσης.

Το M-142 HIMARS φέρεται επί τροχοφόρου 6 x 6 οχήματος της οικογένειας FMTV. Το σύστημα φέρει έναν κάλαθο των 6 ρουκετών ή 1 τακτικό βλήμα ATACMS.

Με συμβατικές ρουκέτες το μέγιστο βεληνεκές του συστήματος είναι της τάξεως των 40 χιλιομέτρων, ενώ με ρουκέτες αυξημένου βεληνεκούς το μέγιστο βεληνεκές αυξάνει στα 84 χιλιόμετρα. Με τα βλήματα ATACMS το μέγιστο βεληνεκές ανέρχεται στα 300 χιλιόμετρα.

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV