Αλγερία η πρώτη αραβική χώρα που αποκτά το κινέζικο αντιαρματικό σύστημα Red Arrow-12

 Κίνα έχει ξεκινήσει την εξαγωγή των αντιαρματικών συστημάτων Red Arrow-12, επίσης γνωστά ως HJ-12 και η Αλγερία έγινε η πρώτη χώρα που τα αποκτά.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο της κινεζικής Άμυνας, η Αλγερία έχει γίνει η πρώτη αραβική χώρα που απέκτησε το αναβαθμισμένο κινεζικό αντιαρματικό σύστημα.

Δεν αποτελεί έκπληξη ότι ο αλγερινός στρατός έχει μακροχρόνιες σχέσεις με το κινεζικό στρατιωτικό-βιομηχανικό συγκρότημα. Έχει αγοράσει από την Κίνα αυτοκινούμενα howitzers, και πολλαπλά συστήματα εκτόξευσης πυραύλων, καθώς και αεροσκάφη αναγνώρισης και επίθεσης, και θαλάσσιο εξοπλισμό. 

Σύμφωνα με στρατιωτικούς εμπειρογνώμονες, το HJ-12 θα αντικαταστήσει τα παλιά σοβιετικά οπλικά συστήματα που αναπτύχθηκαν στο πρώτο μισό της δεκαετίας του 1970.

Το Red Arrow-12 είναι ένα από τα συστήματα που λειτουργεί με την αρχή «launch & forget». Εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 2014.

Η συνολική μάζα φτάνει τα 22 κιλά. Ο ίδιος ο πύραυλος ζυγίζει 17 κιλά, και άλλα 5 κιλά είναι ο στόχος, και διαθέτει κανάλια θερμικής απεικόνισης, μέρα και νύχτα, και εντοπιστή με λέιζερ. Το συνολικό μήκος εκτόξευσης είναι 1200 mm.

Οι διαστάσεις και το βάρος επιτρέπουν τη χρήση αυτού του όπλου από τον ώμο. Το μέγιστο εύρος λήψης σε συνθήκες φωτός της ημέρας είναι 4.000 μέτρα, ενώ το βράδυ πέφτει στα 2.000 μέτρα.

 

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV