Η Lockheed Martin, σε συνεργασία με τον στρατό των ΗΠΑ, πραγματοποίησε  με επιτυχία μια σειρά εκτοξεύσεων οκτώ  Α/Τ πυραύλων Spike NLOS από το επιθετικό ελικόπτερο Apache-E των ΗΠΑ σε πεδίο βολής  στην Αριζόνα.

Η επιτυχής δοκιμή των SPIKE NLOS  σηματοδοτεί ουσιαστικά την πιστοποίηση για τα AH-64E  των ΗΠΑ.

Οι δοκιμές περιλάμβαναν  την εκτόξευση των SPIKE NLOS  σε διάφορα σενάρια αποστολών, επικυρώνοντας την ευελιξία και την απόδοση του συστήματος. Οι δοκιμές σηματοδοτούν   την τελική φάση προκειμένου ο πύραυλος να λάβει την επίσημη πιστοποίηση για χρήση του από τα Apache Echo.

Η Lockheed Martin σχεδιάζει να συνεργαστεί με τον Στρατό στα μέσα του 2024 για την εκπαίδευση πιλότων για τη χρήση του συστήματος στα ελικόπτερα Apache.

Η τελευταία έκδοση του SPIKE  NLOS  η έκδοση πέμπτης γενιάς, διαθέτει εκτεταμένη αυτονομία 20 μιλίων σε σύγκριση με τα 15,5 μίλια των προηγούμενων εκδόσεων.

Ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό του συστήματος Spike-NLOS είναι το σύστημα καθοδήγησής του, το οποίο προσφέρει στόχευση  σε καθορισμένες συντεταγμένες και μια εξελιγμένη λειτουργία “man-in-the-loop”. Οι χειριστές μπορούν να κάνουν προσαρμογές σε πραγματικό χρόνο κατά τη διάρκεια της τερματικής φάσης του πυραύλου μέσω μιας τροφοδοσίας βίντεο από μια υπέρυθρη κάμερα στη μύτη του όπλου, παρέχοντας μοναδική λειτουργική ευελιξία.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ