Ασκήσεις βόρεια της Μόσχα πραγματοποιούν οι ρωσικές πυρηνικές δυνάμεις

Λίγο μετά την ανακοίνωση Μπάιντεν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα παράσχουν στην Ουκρανία πιο προηγμένα πυραυλικά συστήματα

Στρατιωτικές ασκήσεις στην επαρχία Ιβάνοβο, βορειοανατολικά της Μόσχας πραγματοποιούν οι ρωσικές πυρηνικές δυνάμεις σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της χώρας. 

Πιο συγκεκριμένα, πληροφορίες αναφέρουν ότι στα στρατιωτικά «γυμνάσια» συμμετέχουν περίπου 1.000 στρατιώτες με πάνω από 100 οχήματα που περιλαμβάνουν εκτοξευτές διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων Yars.

Η νέα άσκηση έρχεται λίγο μετά την ανακοίνωση Μπάιντεν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα παράσχουν στην Ουκρανία πιο προηγμένα πυραυλικά συστήματα και πυρομαχικά ως μέρος πακέτου βοήθειας 700 εκατομμυρίων δολαρίων.

Νωρίτερα η Μόσχα προειδοποίησε για κλιμάκωση λόγω της αυξανόμενης παροχής αμερικανικών όπλων στην Ουκρανία. Σύμφωνα με τον Ρώσο υφυπουργό Εξωτερικών η αποστολή νέων αμερικανικών όπλων «ενισχύει το ρίσκο» στρατιωτικής σύγκρουσης ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Ρωσία.

«Κάθε αποστολή όπλων που συνεχίζεται, που αυξάνεται, ενισχύει τον κίνδυνο μιας τέτοιας εξέλιξης», δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Ριαμπκόφ στο πρακτορείο RIA Novosti.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV