Σύστημα λέιζερ για κατάρριψη δορυφόρων σε απόσταση 1.500 μέτρων παραλαμβάνουν οι ρωσικές ΕΔ

Ένα σύστημα λέιζερ για κατάρριψη δορυφόρων σε απόσταση 1.500 μέτρων παραλαμβάνουν οι ρωσικές ΕΔ

Το σύστημα μάχης λέιζερ Peresvet, όπως αναφέρει το defencenet.ru που παρέχεται ήδη σειριακά στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, μπορεί να καταρρίψει δορυφόρους σε τροχιές ύψους έως και 1500 χιλιομέτρων, δήλωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Γιούρι Μπορίσοφ.

Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Το συγκρότημα Peresvet, για το οποίο μίλησε ο πρόεδρος το 2018, παρέχεται ήδη σειριακά στα στρατεύματα. 

Μπορεί να τυφλώσει όλα τα δορυφορικά συστήματα αναγνώρισης ενός πιθανού εχθρού σε τροχιές έως και 1500 χιλιομέτρων, αποδυναμώνοντάς τα μέσω της χρήσης ακτινοβολίας λέιζερ».

Σύμφωνα με τον ίδιο, την επόμενη δεκαετία, τα στρατεύματα θα λάβουν νέα μοντέλα όπλων βασισμένα σε «νέες φυσικές αρχές» - λέιζερ και ηλεκτρομαγνητικά ευρυζωνικά όπλα.

Τα όπλα που βασίζονται σε νέες φυσικές αρχές ονομάζονται όπλα, η δημιουργία των οποίων βασίζεται σε φυσικές διεργασίες και φαινόμενα που δεν χρησιμοποιούνταν προηγουμένως σε συμβατικά όπλα (ψυχρά, πυροβόλα όπλα) ή όπλα μαζικής καταστροφής (πυρηνικά, χημικά, βακτηριολογικά).

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV