Το Κατάρ θέλει το αντιαεροπορικό σύστημα SAMP/T της Eurosam

To Κατάρ ζήτησε προσφορά από την Eurosam για την προμήθεια του αντιαεροπορικού συστήματος SAMP/T.

Η ανάπτυξη του SAMP/T ξεκίνησε το 1997 και χρησιμοποιεί το βλήμα Aster-30. Μπορεί να αντιμετωπίσει όλες τις σύγχρονες αεροπορικές απειλές.

Με βλήματα της έκδοσης Aster-30 Block.0 το βεληνεκές του συστήματος ανέρχεται στα 120 χιλιόμετρα. Κατά την τερματική φάση, τα βλήματα ενεργοποιούν έναν ενεργό ερευνητή ραντάρ, ο οποίος τα καθοδηγεί προς τον στόχο.

Επίσης τα βλήματα ενσωματώνουν σύστημα κατευθυνόμενης ώσης. Το SAMP/T υποστηρίζεται από το ραντάρ Arabel της Thales. Πρόκειται για ραντάρ ηλεκτρονικής σάρωσης, πολλαπλών ρόλων και μπορεί να εμπλέξει 16 στόχους ταυτόχρονα με ισάριθμα βλήματα.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι δοκιμές της νέας έκδοσης SAMP/T NG (Sol Air Moyenne Portée Terrestre Nouvelle Génération), το οποίο αναπτύσσουν από κοινού Γαλλία και Ιταλία. Οι δύο χώρες θέλουν η νέα έκδοση να παραδοθεί το 2025.

Στην έκδοση SAMP/T NG το σύστημα έχει την ικανότητα εντοπισμού απειλών σε απόσταση 350 χιλιομέτρων και ικανότητα αναχαίτισης απειλών σε μέγιστη απόσταση 150 χιλιομέτρων.

Το ραντάρ του συστήματος θα είναι το Kronos Grand (για την Ιταλία) ή το Ground Fire-300 (για τη Γαλλία). Και στις δύο περιπτώσεις μιλάμε για ραντάρ τεχνολογίας AESA, πολλαπλών λειτουργιών. Επιπλέον, το SAMP/T NG ενσωματώνει νέο εκτοξευτή ταχύτερων χρόνων απόκρισης, προηγμένα ηλεκτρονικά συστήματα και νέο λογισμικό. Τέλος, ενσωματώνει και το βλήμα Aster-30 Block.1 NT, το οποία φέρει νέο ερευνητή και νέο υπολογιστή.

Χτύπημα στη φωλιά του λύκου από τη ΤΗΕΟΝ

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV