Μετακινούμενο “Iron Dome” για τους Πεζοναύτες των ΗΠΑ

Το αμερικανικό Σώμα Πεζοναυτών τοποθετεί δομικά στοιχεία του ισραηλινού αντιπυραυλικού συστήματος Iron Dome σε τρέιλερ ώστε το σύστημα να μπορεί εύκολα να χρησιμοποιηθεί σε επιχειρήσεις με την χρήση του ραντάρ N/TPS-80 και του CAC2S.

Αν όλα πάνε καλά το Σώμα θα διαθέτει το κινητό σύστημα εντός του 2022. Το Σώμα διεξήγαγε επιτυχείς δοκιμές στην προσπάθεια ενσωμάτωσης του Iron Dome στο αντιαεροπορικό/αντιπυραυλικό του οπλοστάσιο για την προστασία των βάσεών του και όχι μόνο.

Το νέο σύστημα αποτελείται από τρία κύρια απάρτια, το όχημα JLTV για το CAC2S, το τρέιλερ για το σύστημα ελέγχου πυρός των πυραύλων Tamir και ένα βαρύ τρέιλερ για τους εκτοξευτές των πυραύλων. «Δεν θα είναι πλέον καρφωμένο στο έδαφος. Θα κινείται», ανέφερε ανώτατος αξιωματικός των Πεζοναυτών.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV