Τα ελληνικά Patriot στην εμπόλεμη ζώνη Σαουδικής Αραβίας και Υεμένης

Την ικανοποίησή τους για τα αποτελέσματα της κοινής τους επίσκεψης στην Σαουδική Αραβία εξέφρασαν οι υπουργοί Άμυνας και Εξωτερικών, Νίκος Παναγιωτόπουλος και Νίκος Δένδιας λίγο μάλλον πριν υπογράψουν την αποστολή μιας πυροβολαρχίας Patriot στο μεσανατολικό βασίλειο συμπεριλαμβανομένου και του απαιτούμενου προσωπικού το οποίο ανέρχεται στα… 120 άτομα.

Η παραχώρηση του εν λόγω οπλικού συστήματος γίνεται προκειμένου να λάβει επίσημη μορφή η συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στην πολυεθνική δύναμη που παρέχει συνδρομή στην ενίσχυση της αεράμυνας του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας έναντι τρομοκρατικών επιθέσεων. Στην πολυεθνική αυτή δύναμη μετέχουν επίσης οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, η Μεγάλη Βρετανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ιορδανία και το Πακιστάν.

Κατά την επίσκεψή του στη Σαουδική Αραβία, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας συναντήθηκε σε “εγκάρδιο κλίμα” με τον Σαουδάραβα υπουργό Επικρατείας Αντέλ αλ Τζουμπέιρ (Adel Al-Jubeir), όπως αναφέρεται σε ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο Twitter.

 

Συναντήθηκα σε εγκάρδιο κλίμα με τον Υπουργό Επικρατείας της Σαουδικής Αραβίας Adel Al-Jubeir. Συζητήσαμε για τις άριστες 🇬🇷🇸🇦 σχέσεις & τους διαρκώς ενισχυόμενους δεσμούς συνεργασίας, καθώς και για τις πρόσφατες περιφερειακές εξελίξεις. pic.twitter.com/GtCQekn2C1

— Nikos Dendias (@NikosDendias) April 20, 2021
Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV