Η Λευκορωσία ένα βήμα πριν την απόκτηση των ρωσικών S-400

Στην αποκάλυψη πως η Λευκορωσία βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία, ώστε να αποκτήσει ένα από τα πιο εξελιγμένα συστήματα αεράμυνας στον κόσμο, το σύστημα S-400, προχώρησε το υπουργείο Άμυνας της χώρας.

Σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε σε δημοσιογράφους ο διοικητής της πολεμικής αεροπορίας της Λευκορωσίας, Ίγκορ Γκόλουμπ, «συνεχίζουμε τις προκαταρκτικές εργασίες για να εξοπλίσουμε τις πυραυλικές μας μονάδες που χρησιμοποιούν επί του παρόντος τα συστήματα S-300 με το νέο S-400».

Παράλληλα, πρόσθεσε πως, «έχουμε ήδη υπογράψει συμβόλαια [με τη Ρωσία] για την προμήθεια πολυλειτουργικών ελικοπτέρων Mi-35 και τη δεύτερη παρτίδα μαχητικών αεροσκαφών Su-30SM».

Σχολιάζοντας πρόσφατες στρατιωτικές ασκήσεις αεράμυνας, το Μινσκ δήλωσε ότι «η εξασφάλιση νέων και εκσυγχρονισμένων όπλων και ειδικού στρατιωτικού εξοπλισμού… στον αγώνα κατά των όπλων ακριβείας και των οπλισμένων μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (drones) αποτελεί προτεραιότητα, εξετάζοντας την εμπειρία των σύγχρονων συγκρούσεων στην περιοχή».

 

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV