Ο πρώτος πελάτης για το γερμανικό τεθωρακισμένο Lynx είναι η Ουγγαρία

Η Rheinmetall ανακοίνωσε ότι βρήκε τον πρώτο πελάτη για το νέο τεθωρακισμένο όχημα μάχης πεζικού Lynx, και δεν είναι άλλος από την Ουγγαρία που θα αγοράσει 218 με κόστος πάνω 2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η σύμβαση της Rheinmetall ύψους 2 δισεκατομμυρίων ευρώ (2,4 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) με την ουγγρική κυβέρνηση, που υπογράφηκε στη Βουδαπέστη, αφορά 218 οχήματα Lynx KF41, εννέα οχήματα ανάκτησης θωρακισμένων Buffalo, καθώς και ανταλλακτικά και προσομοιωτές, έγραψε η εταιρεία σε δήλωση.

Τα οχήματα Lynx θα είναι εξοπλισμένα με τον επανδρωμένο πυργίσκο Lance 30mm της Rheinmetall.

Η παραγωγή έχει προγραμματιστεί σε δύο φάσεις, με τα πρώτα 46 αντίγραφα Lynx και τα εννέα Buffalos να κατασκευάζονται στη Γερμανία και να παραδοθούν στις αρχές του 2023.

Η δεύτερη παρτίδα 172 οχημάτων Lynx θα κυκλοφορήσει στη συνέχεια σε μια μελλοντική γραμμή παραγωγής στην Ουγγαρία, για την οποία η εταιρεία ίδρυσε κοινή επιχείρηση με την ουγγρική κυβέρνηση τον περασμένο μήνα.

Το νεότερο όχημα της Rheinmetall βρίσκεται επίσης σε λειτουργία τόσο στην Τσεχική Δημοκρατία όσο και στην Αυστραλία.

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV