Ρωσικά ΜΜΕ: «Οι ΗΠΑ θέλουν να δοκιμάσουν τα F-35 εναντίον των S-400 στη Συρία»

Έρχεται η «απόλυτη δοκιμή του αιώνα»; Σύμφωνα με όσα γράφει ο Βίκτωρ Σουκέρκο στη ρωσική έκδοση «Svobodnaya Pressa», οι ΗΠΑ θέλουν να δοκιμάσουν τα μαχητικά 5ης γενιάς, F-35 εναντίον των ρωσικών συστημάτων S-400 στη Συρία.

Το άρθρο του δημοσιογράφου έχει τον τίτλο, «Οι ΗΠΑ είναι πεπεισμένες ότι το F-35 είναι ικανό να καταστρέψει τους S-400 στη Συρία».

Σύμφωνα με τον Σουκέρκο, προφανώς, η προώθηση του Lockheed Martin F-35 Lightning II δεν πηγαίνει καλά στην παγκόσμια αγορά, μέχρι να αποφασίσουν να το θυσιάσουν και να το βάλουν στο βεληνεκές του ρωσικού συστήματος αεράμυνας S-400.

Ο δημοσιογράφος επισημαίνει πως το τεστ των F-35 θα γίνει στο Ισραήλ, το οποίο πιστεύει ότι θα χρησιμοποιήσει το αμερικανικό μαχητικό 5ης γενιάς για να δοκιμάσει το σύστημα S-400 που βρίσκεται στην αεροπορική βάση Hmeimim στη δυτική Συρία.

Αυτός ο ισχυρισμός «κουμπώνει» με το άρθρο της ρωσικής έκδοσης, Avia.Pro, στο οποίο αναφέρεται ότι οι ΗΠΑ θα «διενεργήσουν δοκιμές κατά του αντιαεροπορικού πυραυλικού συστήματος που αναπτύχθηκε στη ρωσική βάση Hmeimim στη Συρία».

Στο άρθρο του Avia.Pro, διατυπώνεται ο ισχυρισμός ότι το Ισραήλ δεν επιλέχθηκε τυχαία ως «πεδίο δοκιμής». Τα μαχητικά αεροσκάφη στο Ισραήλ εξαπολύουν περιοδικά αεροπορικές επιθέσεις στη Συρία, γεγονός που δίνει στις ΗΠΑ τη βάση για να κατανοήσουν τις πολυπλοκότητες του ρωσικού συστήματος αεροπορικής άμυνας.

«Επομένως, οι Ηνωμένες Πολιτείες σκοπεύουν να επιδείξουν, με τους συνεργάτες τους, τις ικανότητες μάχης του F-35 στην υπέρβαση του σύγχρονου ρωσικού συστήματος άμυνας. Εν προκειμένω, η τοποθεσία που επιλέχθηκε για δοκιμή είναι ιδανική», ανέφερε ο αρθρογράφος.

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV