Αντιστράτηγος ε.α.ΕΛΑΣ Ζ.Τσιριγώτη: «Είναι δύσκολο να σφραγιστεί 100% ο Έβρος»

Τη σημασία ύπαρξης διαύλων επικοινωνίας μεταξύ των αστυνομικών αρχών Ελλάδας-Τουρκίας για τη διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού, υπογραμμίζει η αντιστράτηγος ε.α. της Ελληνικής Αστυνομίας Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, σε συνέντευξη της.

Η πρώην επικεφαλής στη διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού από πλευράς Αστυνομίας, ανέφερε στην συνέντευξή της σε ιστότοπο, ότι «για την καταπολέμηση του διασυνοριακού εγκλήματος, οποίο περιλαμβάνει και την παράνομη μετανάστευση, πρέπει να έχεις καλές σχέσεις με τη γείτονα χώρα».

Παράλληλα, αναφέρεται στον Έβρο, εξηγώντας πως «είναι δύσκολο να σφραγιστεί 100%», σημειώνοντας ότι η Ελλάδα «είναι στη μέση, μεταξύ ΕΕ-Τουρκίας».

Ακόμα, υποστηρίζει, ότι η Άγκυρα προέβη σε «ελεγχόμενη κρίση» τον περασμένο Μάρτιο στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, εξαίροντας, ωστόσο την αποτρεπτική ικανότητα των ελληνικών δυνάμεων ασφαλείας.

Τέλος, σχολιάζει πως αποφεύχθηκαν τρομοκρατικά χτυπήματα στην Ελλάδα, αλλά και το ενδεχόμενο εμπλοκής της στην πολιτική.

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV