Πολεμικό Ναυτικό: Άσκηση μείζονος ατυχήματος στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΕΝ, την Τρίτη 10 Μαΐου 2022, πραγματοποιήθηκε στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας (ΝΣ), Άσκηση Μείζονος Ατυχήματος (ΑΜΑ), υπό τη διεύθυνση του συντονιστικού κέντρου του ΝΣ, παρουσία του Διοικητή Διοικήσεως Διοικητικής Μέριμνας Ναυτικού (ΔΔΜΝ), Αντιναυάρχου (Μ) Χαρίλαου Παπαδημητρίου ΠΝ και του Διοικητή του ΝΣ, Αρχιπλοιάρχου (Μ) Βασίλειου Βασιλογιαννακόπουλου ΠΝ.

Στην Άσκηση συμμετείχαν προσωπικό και μέσα από το Πολεμικό Ναυτικό, τον Ειδικό Διακλαδικό Λόχο ΠΒΧ Άμυνας (ΕΔΛΟ/ΠΒΧ) του ΓΕΕΘΑ, την Κινητή Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (206 ΠΑΥ/ΚΟΜΑΚ) της Πολεμικής Αεροπορίας, το Ειδικό Τάγμα Μηχανικού (747 ΕΤ-ΜΧ) του Στρατού Ξηράς, την Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Ελλάδος (ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α.),  την Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ) και το Πυροσβεστικό Σώμα (ΠΣ). Επιπρόσθετα συμμετείχαν παρατηρητές από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ), το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), την Περιφέρεια Αττικής και τον Δήμο Σαλαμίνας.

Κατά την Άσκηση ελέγχθηκε η πληρότητα σχεδίασης αντιδράσεων, ο βαθμός ετοιμότητας και η ικανότητα διεύθυνσης και συντονισμού των εμπλεκόμενων φορέων για την αντιμετώπιση ειδικών καταστάσεων έκτακτης ανάγκης. Σύμφωνα με τα σενάρια της Άσκησης εξετάστηκαν η αντιμετώπιση πυρκαγιάς σε δασώδη περιοχή, σε εγκαταστάσεις και σε παραβεβλημένο πολεμικό πλοίο, η εκκένωση κτιρίων, η διάσωση προσωπικού καθώς και η διακομιδή του σε νοσοκομεία.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV