Ουκρανία: «Χτυπήσαμε φρεγάτα κλάσης Admiral Grigorovich του ρωσικού Ναυτικού στη Μαύρη Θάλασσα»

(Ανανέωση – 12:45) Φωτιά φέρεται να έχει πάρει μια φρεγάτα κατηγορίας Admiral Grigorovich του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας του ρωσικού Ναυτικού κοντά στο νησί Zmiiny στη Μαύρη Θάλασσα.

Η είδηση έρχεται λίγες ώρες αργότερα μετά τις αναφορές των Ουκρανών περί χτύπημα με πυραύλους Neptune στην φρεγάτα Admiral Makarov.

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης, ενώ πολλά σκάφη βρίσκονται στην περιοχή.

Ακόμα, πηγές ανοιχτής πληροφόρησης δείχνουν ότι ένα UAV τύπου RQ-4B Global Hawk της Αεροπορίας των ΗΠΑ έχει αναπτυχθεί κοντά στην περιοχή.

(Αρχικό κείμενο 11:25) Αρκετά είναι τα ουκρανικά ΜΜΕ τα οποία υποστηρίζουν εδώ και λίγες ώρες ότι οι Ουκρανοί χτύπησε με πυραύλους Neptune και την φρεγάτα Admiral Makarov.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το euroweeklynews το πλοίο ήταν στο λιμάνι της Σεβαστούπολης και χτυπήθηκε με πυραύλους Neptune, όπως δηλαδή και το Moskva. Το χτύπημα φέρεται να σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης.

Προς το παρόν δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση, ούτε κάποια ανακοίνωση από κάποια από τις δύο πλευρές. Θεωρούμε ότι εάν η είδηση είναι αληθής οι Ουκρανοί άμεσα θα ξεκινήσουν να κάνουν πανηγυρικές ανακοινώσεις, καθώς θα πρόκειται για ένα μεγάλο πλήγμα για τη Ρωσία.

Να τονίσουμε ότι χθες το Forbes έγραφε ότι η φρεγάτα Admiral Makarov θα μπορούσε να αποτελέσει στόχο για τους Ουκρανούς.

Τέλος να σημειώσουμε ότι ο έγκυρος δημοσιογράφος H. I. Sutton, υποστηρίζει ότι πιθανότατα πρόκειται για προπαγάνδα των Ουκρανών.

Ποια είναι η φρεγάτα Admiral Makarov

Σημειώνεται ότι η φρεγάτα έχει πάρει το όνομά της από τον πρώην Διοικητή του Ρωσικού Ναυτικού και Ωκεανογράφο, Stepan Makarov και συγκαταλέγεται στη σειρά Project 11356. Ζυγίζει 4.000 τόνους, έχει μήκος 124,8 μέτρα και μπορεί να φτάσει σε ταχύτητα 30 κόμβους.

Είναι εξοπλισμένη με πυραύλους Kalibr-NK, Shtil-1, Buk και άλλων βλημάτων για αεράμυνα, πυροβόλα όπλα τύπου A-190 των 100 χιλιοστών, τορπιλοσωλήνες των 533 χιλιοστών και μπορεί να φέρει ένα ελικόπτερο Kamov τύπου Ka-27.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV