Ρωσικό Ναυτικό: Επιτυχημένες οι δόκιμες του πολυηχητικού 3M22 Tsirkon από υποβρύχιο κλάσης Yasen

Η Ρωσία αναπτύσσει δύο προγράμματα όπλων πολύ υψηλών ταχυτήτων  συμπεριλαμβανομένου του Avangard και του 3M22 Tsirkon γνωστού και ως Zircon. Το Tsirkon φέρεται να είναι ικανό να πλήξει τόσο χερσαίους όσο και ναυτικούς στόχους.

Στο πλαίσιο των δοκιμών του Tsirkon το  πυρηνοκίνητο επιθετικό  υποβρύχιο Severodvinsk κλάσης Yasen (project 885) πραγματοποίησε για πρώτη φορά δόκιμη του Tsirkon τόσο σε ανάδυση όσιο και από βάθος 40 μέτρων.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι οι δοκιμές ήταν απόλυτα επιτυχείς, ενώ ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου δήλωσε ότι ο πύραυλος θα γίνει σύντομα δεκτός σε υπηρεσία.

Η NPO mashinostroenia είναι ο κύριος σχεδιαστής των συγκεκριμένων πυραύλων για ρωσικά πολεμικά πλοία και υποβρύχια. Τα επιθετικά υποβρύχια (SSGN) κλάσης Antey project 949A, τα καταδρομικά Orlan (project 1144) και τα υποβρύχια τέταρτης γενιάς Yasen-M θα φέρουν τα συγκεκριμένα βλήματα.

Η θερμοκρασία που αναπτύσσεται στο κέλυφος ενός  Tsirkon όταν αυτό φτάνει στο μέγιστο της ταχύτητάς του φτάνει τους 2500 βαθμούς C.

 

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV