Συνεχίζονται οι παραδόσεις των OPV κλάσης «Cape» για την Αυστραλία

Τα γνωστά ναυπηγεία της Αυστραλίας Austal ανακοίνωσαν την καθέλκυση του πρώτου από τα έξι περιπολικά σκάφη κλάσης «Cape» για το ναυτικό της χώρας που έρχεται να προστεθεί στα δύο υπηρετούντα.

Τα πλοία θα αντικαταστήσουν τα περιπολικά κλάσης «Armidale». Τα σκάφη αποτελούν εξέλιξη της κλάσης με επιπλέον 10 άτομα προσωπικό. 

Έχουν μήκος 57,8 μέτρα, πλάτος 10,3 μέτρα και βύθισμα τρία μέτρα. Ενσωματώνουν δύο πετρελαιοκινητήρες Caterpillar 3516C, συνολικής ισχύος 3.386 ίππων, και δύο προωθητές πλώρης ισχύος 210 ίππων έκαστος.

Επιτυγχάνουν μέγιστη ταχύτητα 25 κόμβους (46 χιλιόμετρα την ώρα). Με ταχύτητα 12 κόμβους (22 χιλιόμετρα) η μέγιστη εμβέλεια ανέρχεται στα 4.000 ναυτικά μίλια (7.408 χιλιόμετρα). Ο οπλισμός τους αποτελείται από δύο πυροβόλα των 12,7 χιλιοστών.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV