Πολυεθνική άσκηση «PLATINUM WOLF-21» στην Σερβία με τη συμμετοχή της Ελλάδας

Ολοκληρώθηκε η πολυεθνική άσκηση «PLATINUM WOLF-21», η οποία διεξήχθη στην περιοχή Βράνιε της Σερβίας από 2 έως 18 Ιουνίου με τη συμμετοχή δυνάμεων από την Ελλάδα, τη Σερβία, τη Βοσνία Ερζεγοβίνη, τη Βουλγαρία, τη Γαλλία, τις ΗΠΑ, την Ιταλία, το Μαυροβούνιο, τη Μεγάλη Βρετανία, την Ουγγαρία, τη Ρουμανία και τη Σλοβενία.

Η «PLATINUM WOLF-21» περιελάμβανε εκπαίδευση σε αντικείμενα επιχειρήσεων διατήρησης της ειρήνης (Peacekeeping Operations) και ειδικότερα πρακτικές, διαδικασίες και τεχνικές χρήσης μη φονικών όπλων (Non-Lethal Weapons), εκτέλεση περιπολιών (Patrolling), εγκατάσταση και λειτουργία σημείων ελέγχου (Check points – CP) και επιχειρήσεις σε κατοικημένες περιοχές (Military Operations in Urban Terrain – MOUT).

Σκοπός της άσκησης, που διεξάγεται από το 2014 στη Σερβία, ήταν η βελτίωση της διαλειτουργικότητας και η εδραίωση της συνέργειας και συναντίληψης μεταξύ συμμαχικών δυνάμεων σε τακτικό επίπεδο, κατά την εκτέλεση μιας πολυεθνικής επιχείρησης Διατήρησης της Ειρήνης.

Η Ελλάδα συμμετείχε με εκπαιδευτές από τη Διοίκηση Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ (1η ταξιαρχία Καταδρομών – Αλεξιπτωτιστών, 13η διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων), καθώς και με μία διμοιρία της 71 αερομεταφερόμενης ταξιαρχίας (71 Α/Μ ΤΑΞ «ΠΟΝΤΟΣ»).

 

 

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV