Το ισραηλινό Ναυτικό παρέλαβε την δεύτερη κορβέτα Saar-6

Το ισραηλινό Ναυτικό παρέλαβε την δεύτερη κορβέτα Saar-6. Η παράδοση έγινε από τα γερμανικά ναυπηγεία TKMS

Πρόκειται για το πλοίο INS «Oz», το οποίο είχε καθελκυστεί τον Αύγουστο του 2019. Το πρώτο πλοίο (INS «Magen») άρχισε τη ναυπήγηση του το Φεβρουάριο του 2018, καθελκύστηκε τον Μάιο του 2019 και παραδόθηκε το Νοέμβριο του 2020. Τα πλοία παραγγέλθηκαν από το Ισραήλ τον Μάιο του 2015, έναντι συνολικού κόστους € 1,72 δισεκατομμυρίων με το Ισραήλ να καταβάλει τα 2/3 του ποσού και τη Γερμανία να επιδοτεί το υπόλοιπο 1/3.

Οι κορβέτες Saar-6 έλκουν την καταγωγή τους από τις γερμανικές κορβέτες κλάσης «Braunschweig» (K-130), αλλά με σημαντικές τροποποιήσεις έτσι ώστε να ενσωματώνουν ισραηλινής προέλευσης συστήματα και οπλισμό. Η ναυπήγηση των δύο άλλων κορβετών (INS «Atzmaut» και INS «Nitzachon») έχει ήδη ξεκινήσει.

Έχουν εκτόπισμα 1.900 τόνους και μήκος 90 μέτρα και επιτυγχάνουν μέγιστη εμβέλεια 4.000 ναυτικά μίλια. Ο κύριος αισθητήρας του πλοίου είναι το ραντάρ πολλαπλού ρόλου, τεχνολογίας AESA τύπου  AESA EL/M-2248 MF-STAR μέγιστου βεληνεκούς 250+ χιλιομέτρων.

Το πλοίο ενσωματώνει ισχυρό οπλισμό αποτελούμενο από 32 αντιαεροπορικούς πυραύλους Barak-8, 16 βλήματα κατά πλοίων Gabriel V μέγιστου βεληνεκούς περί των 200 χιλιομέτρων, σύστημα C-Dome, ναυτική έκδοση του Iron Dome, με 40 βλήματα Tamir μέγιστου βεληνεκούς 70 χιλιομέτρων, ένα κύριο πυροβόλο OTO Melara των 76 χιλιοστών, δύο τηλεχειριζόμενους πύργους Typhoon και δύο εκτοξευτές τορπιλών των 324 χιλιοστών. Τέλος, οι Saar-6 μπορούν να υποστηρίξουν ελικόπτερα τύπου S-70 Sea Hawk.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV