«Έπεσαν» οι υπογραφές για τον εξοπλισμό των 15 νέων φρεγατών Type-26 του Καναδά

Υπεγράφη συμβόλαιο για τον εξοπλισμό των 15 νέων φρεγατών Type-26 του Καναδά με το αντιαεροπορικό σύστημα Sea Ceptor, βάση του οποίου είναι τα βλήματα CAMM (Common Anti-air Modular Missile) μεταξύ της ΜΒDA και της Lockheed Martin.

Ο χρόνος ολοκλήρωσης, καθώς και το κόστος δεν έγιναν γνωστά. Η Lockheed Martin Canada ηγείται της ομάδας ανάπτυξης και ολοκλήρωσης τους συστήματος διαχείρισης μάχης των νέων φρεγατών. Τα βλήματα CAMM έχουν αντιαεροπορικές και αντιπυραυλικές ιδιότητες και στην περίπτωση των καναδικών Type-26 θα αποτελούν στην έσχατη γραμμή άμυνας, μετά τα βλήματα SM-2 και ESSM Block.2 (Evolved SeaSparrow Missile).

Στην έκδοση CAMM το βλήμα έχει μέγιστο βεληνεκές 25 χιλιόμετρα περίπου, ενώ στην έκδοση ER έχει μέγιστο βεληνεκές 45 χιλιόμετρα περίπου.

Συνολικά οι καναδικές Type-26 θα ενσωματώνουν 24 CAMM/CAMM-ER και 32 κελιά για ισάριθμα SM-2 ή 128 ESSM Block.2 ή συνδυασμό αυτών.

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV